Различити програми подршке у Центру за породицу: У 2022. години услуге користило 616 корисника

Г.С.
Различити програми подршке у Центру за породицу: У 2022. години услуге користило 616 корисника

 БАЊАЛУКА - У Центру за породицу суграђанима су доступни различити програми подршке, а 616 корисника користило је услуге овог центра током прошле године.

Ријеч је о издвојеној јединици Центра за социјални рад, у којој грађани имају прилику да добију услуге социјалне и породично-правне заштите намијењене дјеци и породици. Циљ оснивања Центра за породицу, који од почетка прошле године ради у новом простору, је побољшање квалитета живота социјално рањивих категорија становништва на подручју града.

- Настао је као идеја из потребе за унапређењем услуга социјалне и породичне заштите дјеце и породице, а потреба се огледала у обезбјеђивању адекватног простора за рад, као и организације рада професионалаца и служби и увођења нових услуга - истичу у Центру.

Наглашавају да у Центру за породицу пружају услуге предбрачног и брачног савјетовалишта, савјетовалишта за дјецу и омладину, али и за жене. Ту је и програм подршке породицама, рад са зависницима и превенција зависности те вршњачког насиља.

- Центар за породицу је намијењен особама свих животних доби, а наша оријентација је и развијање услуга за лица треће животне доби, које такође могу да се пружају у новом простору - закључили су из овог центра.

Центар за породицу налази се у улици Јосифа Панчића 8, у пословном простору који је у потпуности адаптиран, опремљен и функционалан за рад. Услуге савјетовања су потпуно бесплатне. Отворен је сваки радни дан, а све информације могу се добити и на бројеве 051/498-174, 051/498-176, 051/498-177 и 051/498-178.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана