Расвјету добија само једна улица у Бањалуци

Јасмина Перишић
Расвјету добија само једна улица у Бањалуци

Бањалука - Расвјету у овој години добиће само улица Гавре Вучковића у центру града.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић рекао је да је поменута улица приоритет, јер се, како је објаснио, налази у центру града.

- Само ће ова улица добити расвјету ове године и ниједну другу нећемо освијетлити. Наравно да је било још приоритета, али мањак новца не дозвољава да буду освијетљене и друге улице - каже Новаковић.

Буyетом града око 1,8 милиона КМ намијењених за јавну расвјету предвиђено је углавном за одржавање и утрошак електричне енергије за постојећу расвјету.

Новаковић каже да је од поменуте суме 1,5 милиона КМ предвиђено за струју коју потроши јавна расвјета. Према програму заједничке комуналне потрошње за ову годину за одржавање расвјете, санацију мањег обима и доградњу до четири расвјетна мјеста на постојећу расвјету, издвојено је додатних 293.000 КМ. Редовно одржавање јавне расвјете подразумијева замјену сијалица, грла, осигурача, те отклањање кварова, фарбање стубова, замјену уништених стубова и свјетиљки у саобраћајним несрећама, као и замјену оштећеног кабла, темеља и слично.

Предсједник мјесне заједнице Центар један Дујко Комљеновић рекао је да само мали дио улице Гавре Вучковића припада тој заједници, док већи дио припада насељу Борик један.

- Не могу се сјетити каква је расвјета у тој улици, нити да ли је има. Знам само да није било захтјева грађана у вези са расвјетом улица - рекао је Комљеновић.

И предсједник мјесне заједнице Борик један Раде Тривић каже да није упознат са проблемом расвјете у тој улици и да није примао захтјеве грађана из те улице.

Огорчени

Представници многих мјесних заједница, иако је једна од ставки у њиховим приоритетима освјетљење појединих улица, огорчени су сазнањем да ће само једна улица добити расвјету.

- Годинама на листу приоритета стављамо захтјев да буде освијетљена улица Вељка Млађеновића у којој је и Градски олимпијски базен. Само неколико сијалица шкиљи на старој расвјети, док већи дио улице није освијетљен. То је срамота! Нарочито пред странцима који долазе на базен - рекао је предсједник Савјета мјесне заједнице Ада Вито Пејаковић.

Јавни сатови

Према програму заједничке комуналне потрошње, за одржавање јавних сатова у овој години биће издвојено 7.000 КМ.

Овај износ ће покрити редован преглед, подешавање и поправку кварова на сатовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана