Раст броја обољелих у Бањалуци, Дом здравља повећаће број ковид тимова

Срна
Раст броја обољелих у Бањалуци, Дом здравља повећаће број ковид тимова

БАЊАЛУКА - У Бањалуци сваки дан расте број обољелих од вируса корона, али је ријеч о блажим клиничким сликама, изјавила је директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић.

"Ради се о блажим клиничким сликама обољелих, имамо и средње и тешке клиничке слике и то су пацијенти старије доби и који имају одређене друге придружене хроничне болести", рекла је Тодоровићева данас новинарима у Бањалуци.

Она је навела да се Дом здравља Бањалука поновио налази у фази реорганизације, истичући да се мора повећати број тимова у ковид амбуланти и ставити више доктора и медицинских сестара. Тодоровићева је додала да ће ковид амбуланта у Доцу радити двократно.

"Видјећемо како ће се одвијати ситуација са вирусом корона и не очекујемо мирну јесен и зиму када се буде очекивао и вирус грипа", истакла је Тодоровићева.

Она је указала да грађани треба да избјегавају затворене просторе и да одржавају хигијену. Тодоровићева је апеловала да грађани пријављују амбулантама породичне медицине уколико су позитивни на вирус корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана