Расправа градоначелника и Амиџића на сједници о ребалансу буџета

Срна
Расправа градоначелника и Амиџића на сједници о ребалансу буџета

БАЊАЛУКА - На сједници Скупштине града Бањалука, која данас разматра Нацрт ребаланса буџета за ову годину, дошло је до расправе градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и одборника СНСД-а Срђана Амиџића у вези са исплатом помоћи од 500 марака породиљама и здравственим радницима.

Амиџић је рекао да због неисплаћивања помоћи породиљама и здравственим радницима у износу од 500 КМ није за усвајање Нацрта ребаланса буџета, јер од априла и усвајања буџета није исплаћено оно што је договорено у вези са подршком породиљама.

Он је подсјетио да је Скупштина града заузела став - 500 КМ за сваку породиљу када је у питању новорођено дијете, те да је изостала и подршка здравственим радницима.

Амиџић је истакао да се о вишку средстава требају питати и представници мјесних заједница.

Станивуковић је навео да неусвајање Нацрта ребаланса значи да ће скупштинска већина пристати на то да не расподијели вишак од 17 милиона КМ свим грађанима.

"Гдје је била подршка породиљама у четири године вашег мандата, да ли сте дали иједну марку њима? Да ли сте дали иједну марку подршке здравственим радницима прошле године у јеку пандемије", рекао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана