Расписан конкурс за пријем 410 малишана у јавне вртиће

Срна
Расписан конкурс за пријем 410 малишана у јавне вртиће

БАЊАЛУКА - Центар за предшколско васпитање и образовање у Бањалуци расписао је конкурс за пријем 410 дјеце у јавне вртиће, на који се заинтересовани могу јавити до 22. јула.

Директор Центра Петар Јокановић рекао је Срни да родитељи могу поднијети документа свакм радним даном од 7.00 до 13.00 часова.

Јокановић је појаснио да је потребно приложити родни лист дјетета, потврде о запослењу родитеља и уколико постоји нешто друго што се бодује, ако је ријеч о породици три плус онда доставити све родне листове дјеце, или уколико је национална мањина неки документ којим се то доказује.

"Уколико постоји неко теже обољење које се бодује са 10 додатних бодова потребно је приложити медицинску документацију, а ако је самохрани родитељ потребно је рјешење од Центра за социјални рад да им се признаје тај статус, што исто доноси додатне бодове", рекао је Јокановић.

Према његовим ријечима, за једно дијете плаћа се 165 КМ, уколико вртић похађа двоје дјеце за једно се плаћа 165 КМ, друго 115 КМ, ако је троје дјеце за једно се плаћа 115 КМ, друго 99 КМ, док је треће ослобођено, а уколико је дијете из породице "четири плус" не плаћа се ништа.

Јокановић је напоменуо да укупно 2.600 дјеце похађа 31 вртић Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана