Расписан конкурс за избор најуређенијег дворишта

Срна
Расписан конкурс за избор најуређенијег дворишта

БАЊАЛУКА - Град Бањалука расписао је данас конкурс за избор најуређенијег дворишта, у оквиру акције “Бирамо најуређеније”, коју организује већ 18 година.

Из Градске управе је саопштено да су правила конкурса измијењена, имајући у виду новонастале околности у вези са епидемијом вируса корона, те да се из превентивних разлога пријаве шаљу искључиво онлајн посредством мејла /јавностЖбањалука.рс.ба/.

Пријава мора да садржи назив лица или организације која се пријављује, адресу и контакт телефон, те десет изабраних фотографија дворишта, круга или балкона.

Такмичење је организовано у четири категорије – најуређеније приватно двориште, најуређеније двориште стамбених зграда, најуређенији круг пословних субјеката, организација и јавних установа, те најуређенији балкон.

По закључењу пријава, односно 5. јуна, специјализована комисија Градске управе, коју чине стручњаци за хортикултуру, одабраће пет најуређенијих дворишта, а побједнике ће изабрати грађани – гласањем посредством званичне “Фејсбук” странице града.

Начелник бањалучког Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је да ни у доба епидемије нису жељели одустати од ове, већ пунољетне акције.

Он је позвао Бањалучане да се, уређењем своје најближе околине, укључе у ову традиционалну акцију и дају сопствени допринос љепшем изгледу града.

Као и сваке године, град ће обезбиједити новчане награде за најуспјешније учеснике.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана