Расписан конкурс за додјелу стипендија за средњошколце

Г.С.
Foto: Бањалука.рс.ба

БАЊАЛУКА - Град Бања Лука расписао је конкурс за додјелу стипендија ученицима средњих школа за школску 2024/2025. годину

Пријаве за конкурс је могу послати  у наредних мјесец дана, односно до другог, а средњошколци ће стипендију моћи остварити по једном од сљедећих основа: према социјалном статусу, за успјех у школи и за дефицитарна занимања.

Планирано је да у наредној школској/академској години из буџета Града буде издвојено 1,8 милиона КМ за ученичке и студентске стипендије.

Ученичка стипендија на основу успјеха у школи и према социјалном статусу износи 100 КМ, а за дефицитарна занимања 170 КМ – истичу у Одјељењу за друштвене дјелатности.

За стипендије, намијењене дефицитарним занимањима, могу се пријавити ученици који се школују за сљедећа занимања: 

Машинство и обрада метала – бравар-заваривач;

Геодезија и грађевинарство – монтер суве градње-молер 

Геодезија и грађевинарство – каменорезац-керамичар.

Пријаве на конкурс, са потребном документацијом, достављају се Одјељењу за друштвене дјелатности, путем пријемне канцеларије Градске управе (канцеларија 16).

Обрасци за подношење захтјева за стипендију, заинтересовани могу преузети испред пријемне канцеларије у Градској управи (претинац број 64), а налазе се и на овој интернет страници.

Све информације о јавном конкурсу заинтересовани могу добити путем званичне интернет странице Града Бања Лука, www.banjaluka.rs.ba, а за додатна појашњења и на телефон Градске управе, број: 051/244-496.

Опширније о конкурсу можете погледати ОВДЈЕ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана