Расписан јавни позив за пројекте из области културе

Srna
Расписан јавни позив за пројекте из области културе

БАЊАЛУКА - Град Бањалука расписао је јавни конкурс за суфинансирање пројеката из области културног и умјетничког стваралаштва за ову годину за шта је предвиђено 175.000 КМ.

Начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Невен Станић рекао је Срни да је конкурс отворен до 23. марта, те да се на њега не могу пријавити установе културе чији је оснивач град Бањалука.

Станић је навео да се могу пријавити удружења из области културе са сједиштем или организационом јединицом на подручју града, установе које врше дјелатност из области културе и дјелују на подручју Бањалуке, а чији је оснивач Влада Републике Српске.

Пријавити се могу и правна лица чија је основна дјелатност филмска продукција, а која имају сједиште или регистровану организациону јединицу на подручју града и чији су оснивачи држављани Српске са сталним мјестом боравка на подручју Бањалуке.

"Износ који може бити додијељен по једном пројекту је до 15.000 КМ.

Један субјект у култури који конкурише може пријавити највише два пројекта", рекао је Станић.

Он је додао да пријаве разматра комисија за вредновање пројеката културног и умјетничког стваралаштва, из реда умјетника и стручњака у култури, те да је истовремено расписан и јавни позив за чланове ове комисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана