Расписан јавни позив за додјелу бесплатних плацева

К. Ш.
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Град је расписао у петак јавни позив за додјелу бесплатног грађевинског земљишта младим брачним паровима до 35 година и самохраним родитељима.

- Позвани су млади брачни парови доби до 35 година и самохрани родитељи са подручја града Бањалука да поднесу пријаву са потребном документацијом ради додјеле бесплатног грађевинског земљишта, а у сврху трајног рјешавања стамбеног питања - истакли су из Градске управе.

Када је ријеч о документацији, потребан је доказ да су млади брачни пар до 35 година, да имају мјесто пребивалишта у Бањалуци најмање посљедње двије године и да у мјесту рођења и мјесту пребивалишта не посједују непокретности.

- Самохрани родитељи потребно је да имају статус самохраног родитеља утврђен рјешењем Центра за социјални рад, такође да им је мјесто пребивалишта Бањалука најмање двије године прије подношења пријаве и да не посједују непокретности на територији града Бањалука, нити у мјесту рођења - истакли су из Градске управе.

Шта је све потребно доставити уз пријаву на јавни позив заинтересовани могу видјети на сајту града. 

- Комисија ће размотрити пријаве те сачинити ранг-листу на основу критеријума: године живота, број дјеце, степен стручне спреме, трајање брака, статус члана породице погинулог борца, статус родитеља дјетета са тешкоћама у развоју, статус лица са инвалидитетом - истакли су из Градске управе. 

Они који су раније у канцеларији за грађане исказали интересовање за бесплатан плац, сада је потребно да донесу и потребну документацију.

Рок за подношење пријава је 16. септембар, а све додатне информације могу се добити у Градској управи у канцеларији за грађане (канцеларија број 22) или на број телефона: 051/244-444 локал 709.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана