Рафтинг и бициклизам туристичка лична карта Бањалуке

Срна
Рафтинг и бициклизам туристичка лична карта Бањалуке

Бањалука - Туристичка организација града Бањалука у првих шест мјесеци ове године забиљежила је осам одсто више долазака туриста него у истом периоду прошле године, као и велико интересовање за авантуристички туризам.

Самостални стручни сарадник у Туристичкој организацији Бањалуке Зоран Санковић каже да је у првој половини године Бањалуку посјетило 40.200 туриста, да је остварено 64.150 ноћења, што је за 11 одсто више ноћења него у истом периоду прошле године.

Санковић је навео да је највише туриста дошло у мају и јуну, те највећи број њих углавном је из Србије, Хрватске и Словеније, а затим и осталих западноевропских земаља.

- Највише се тражи авантуристички туризам, те је највећа потражња за рафтингом, али туристи се интересују и за пјешачење и вожњу бицикла по брдима - рекао је Санковић.

Додао је да су туристи заинтересовани и за разгледање града, те већина туриста који дођу на инфо-пулт траже основне информације шта могу видјети у току свог боравка у Бањалуци.

Он је истакао да је присутна и потражња за туристичким водичима, који ће туристима детаљно и професионално објаснити најзанимљивије ствари у граду, али и шире.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана