Радови у парку “Младен Стојановић”: Старим стаблима продужавају животни вијек

С. Б.
Радови у парку “Младен Стојановић”: Старим стаблима продужавају животни вијек

БАЊАЛУКА - У парку “Младен Стојановић” надлежне екипе уклањају суве, поломљене и оштећене дијелове дрвећа, у плану његовања старих стабала како би се продужио њихов животни вијек и побољшала виталност.

Радови у парку изводе се уз техничку подршку бањалучке Ватрогасне бригаде, јер је ријеч о стаблима великих димензија. Како наводе у Одјељењу за комуналне послове, ови радови су веома значајни, како са циљем продужетка периода виталности самих стабала који се налазе у “трећој животној доби”, тако и још важније са аспекта превенције незгода од ломова и падова таквих дијелова стабала на пјешачке комуникације или објекте.

- С обзиром на то да највећи број стабала у парку “Младен Стојановић” чине стара, али истовремено вриједна стабла са многих аспеката посматрања, у том правцу се и приступило овим активностима. Циљ јесте да се испуне сви захтјеви, а то су превенција у заштити грађана и имовине, заштита и продужетак функционалности стабала, свођење на минимум оштећења стабала и парковског мобилијара приликом извођења радова и обезбјеђење озбиљног и стручног надзора над овом врстом радова - навели су из Одјељења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана