Радови у новом дијелу вртића “Јежева кућица” ушли у финиш: Крајем октобра смјештај за 50 малишана

Маја Станојевић
Радови у новом дијелу вртића “Јежева кућица” ушли у финиш: Крајем октобра смјештај за 50 малишана

БАЊАЛУКА - На објекту у дворишту вртића “Јежева кућица” при крају је постављање фасаде, у оквиру реконструкције објекта који је већ годинама девастиран и ван употребе.

Проширењем капацитета најстаријег градског вртића, уз већ изграђени низ нових предшколских установа у другим дијеловима града, биће постигнут зацртани циљ, а то је да у вртићима буде омогућен смјештај још 650 малишана.

Током досадашњих радова, између осталог, урађен је кров, те постављена столарија на објекту новог вртића у којем је планиран смјештај за 50 малишана.

- Истовремено, у току су и унутрашњи радови, а преостало је да унутар објекта буду урађени подови и санитарије, као и околно уређење. По завршетку свих радова слиједи опремање, тако да би, према досадашњој динамици, објекат требало да буде завршен крајем октобра - навели су из Градске управе.

Овај пројекат заједнички реализују град и Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

У оквиру акције обнове и изградње објеката предшколских установа само у посљедње четири године изграђено је или обновљено седам вртића. Упркос кризи усљед епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона, акција је настављена и ове године па је тако у току градња великих вртића на Петрићевцу и у Лазареву. Уз проширење “Јежеве кућице”, у плану је градња новог предшколског објекта у Куљанима, те енергетско утопљавање вртића “Невен” и “Наша дјеца”.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Росуље Синиша Мркобрда је рекао да нови смјештајни капацитети у “Јежевој кућици” представљају идеално рјешење за младе родитеље из овог насеља те Центра и Нове вароши.

- Градска управа је то поставила као приоритет и учинила је значајан посао на уређењу и санацији бањалучких вртића - нагласио је Мркобрда.

Савјет МЗ

Предсједник Савјета мјесне заједнице Росуље Синиша Мркобрда је рекао да је било крајње вријеме да се објекат у склопу вртића “Јежева кућица” реновира.

- Увијек ми је срце пуно кад прођем том улицом и видим дјецу како се играју и вјерујем да нико нема замјерке због чињенице да се реновира такав објекат - рекао је Мркобрда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана