Радови у мјесној заједници Српске топлице: Ниче спомен-обиљежје за 18 погинулих бораца ВРС

Ј. Т.
Радови у мјесној заједници Српске топлице: Ниче спомен-обиљежје за 18 погинулих бораца ВРС

БАЊАЛУКА - Изградња спомен-обиљежја за 18 погинулих бораца Војске Републике Српске из мјесне заједнице Српске топлице почела је јуче у овом насељу.

Ова иницијатива резултат је сарадње Борачке организације МЗ Српске топлице и Борачке организације града Бањалуке. Рок за завршетак радова је 60 дана.

Горан Трубајић из мјесне Борачке организације рекао је да су након 20 година успјели да покрену изградњу овог спомен-обиљежја.

- Заслужили су да имају спомен-обиљежје, а и њихове породице сада имају гдје да положе цвијеће. У ранијем периоду нисмо наишли на разумијевање за изградњу споменика и тек смо сада успјели да ријешимо проблем - казао је Трубајић.

Предсједник Борачке организације града Бањалуке Горан Рогић рекао је да су коначно испуњени услови за изградњу овог спомен-обиљежја.

- Веома је важно његовати културу сјећања, а покољења која долазе обавезују нас да подигнемо ово спомен-обиљежје. Велика жртва наших сабораца нас опомиње и подсјећа да никада не заборавимо оне који су погинули - казао је Рогић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана