Радови обустављају саобраћај два мјесеца у улици Вељка Млађеновића у Ади

В. П.
Радови обустављају саобраћај два мјесеца у улици Вељка Млађеновића у Ади

Бањалука - У наредна два мјесеца биће обустављен саобраћај у улици Вељка Млађеновића, од скретања код Градског олимпијског базена до Жутог моста на Врбањи. Разлог за то је реконструкција ове прометне улице. Радови ће почети 22. октобра и требало би да трају до 25. децембра.

Планирано је да изграђени коловоз буде ширине 5,5 метара, а тротоара од 1,5 до два метра. Такође ће бити изграђена јавна расвјета и оборинска канализација - казали су у Градској управи.

Вриједност инвестиције је 465.000 КМ а радове изводи предузеће "Козарапутеви". Средства су обезбијеђена из кредита Свјетске банке.

- Посао ће водити Јединица за координацију пољопривредних пројеката у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, а надлежно Одјељење за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја пружиће неопходну логистичку подршку - додали су у Градској управи.

Изградња и модернизација улице Вељка Млађеновића, у дужини од 700 метара почела је почетком овог мјесеца а рок за завршетак је 120 дана.  За вријеме обуставе саобраћаја, биће постављена привремена саобраћајна сигнализација.

Становници Чесме моћи ће до града саобраћајницом кроз Траписте односно крај "Бањалучке пиваре" и даље кроз Лазарево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана