Радости матуре и сузе растанка

Весна Поповић
Радости матуре и сузе растанка

Бањалука - Радосни смо због матурске вечери, али истовремено сузе саме навиру због краја једног лијепог периода у животу, дружења са школским другарима, првих љубави, али на крају и растанка!

Тако су у четвртак навече причали матуранти Грађевинске школе, који су на традиционалан начин прославили крај средњег стручног образовања.

На Тргу Крајине било је изузетно весело! Уз звуке трубача, видно узбуђене родитеље, сестре, браћу, родбину и пријатеље центром града дефиловали су младост и љепота ученика Грађевинске школе. Матуранти су у хотелу “Босна” обиљежили крај средњошколског образовања.

Прије дефилеа уз осмијех и одлично расположење сијевали су блицеви фотоапарата, јер је било потребно направити и трајне успомене. Дјевојке су поносно показивале своје раскошне хаљине, ципеле, фризуре, а младићи одијела, прве кравате, модерне модне трендове…

Поред узбуђења што прославља матуру Ђорђе Рађеновић је рекао да му је жао што се растаје од другова, с којима је провео четири године.

- Био сам дио веома сложног разреда и сви су ми прирасли срцу. Задњих дана, поготово када се приближио крај, свима нам је тешко због растанка. Од данас свако тражи свој животни пут. Престаће свакодневна дружења у школи, али ће успомене остати заувијек - рекао је Рађеновић.

Додао је да планира де се упише на криминалистику.

- Цијели живот тренирам и привлачи ме полицијски посао - навео је Рађеновић.

Његов школски колега Младен Тривић од узбуђења је једва причао.

- Вријеме проведено у средњој школи ћу увијек памтити. Недостајаће ми другари с којима сам проводио незаборавне тренутке смијеха и забаве. Исто тако било је и супер професора, а једна од њих је и Жељка Станишић, професор физичког васпитања - нагласио је Тривић.

Објаснио је да још није одлучио на којем факултету ће наставити образовање, али да му је тренутно у првом плану Факултет физичког васпитања и спорта.

Игра и пјесма

Матурској вечери присуствовало је 137 ученика Грађевинске школе.

- Прослава хотелу “Босна” прошла у најбољем реду. Играло се и пјевало до касно у ноћ. Атмосфера је била одлична и задовољни смо понашањем сада већ бивших ученика - рекли су у петак у Грађевинској школи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана