Радојичић: За сада нема разлога за пријевремено гријање у Бањалуци

Срна
Радојичић: За сада нема разлога за пријевремено гријање у Бањалуци

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић потврдио је да ће гријна сезона почети 15. октобра, али да ће, уколико температура ваздуха буде нижа, гријање бити пуштено и раније.

Радојичић је рекао да је градска "Топлана" извршила такозвану топлу пробу, али да због високе температуре ваздуха за сада гријање неће бити пријевремено пуштено.


"Данас је најављено до 25 степени Целзијусових. То још није температура када се пријевремено треба пустити гријање. Уколико буде нижа, у складу са правилником, гријање ће бити пуштено и прије 15. октобра", рекао је Радојичић новинарима.

Градска "Топлана" је у понедјељак, 2. октобра, обавила такозвану топлу пробу, односно пустила гријање, да би провјерила да ли постоје кварови које је неопходно отклонити прије почетка сезоне.

Из овог предузећа наводе да у нову сезону гријања крећу са дупло више енергента него прошле године, што је сасвим довољно за почетак.

Иако сезона званично почиње 15. октобра, из "Топлане" наводе да ће гријање бити пуштено и раније, уколико температура ваздуха мјерена у 21.00 час три дана заредом буде испод 12 степени Целзијусових са тенденцијом пада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана