Радојичић: За припремне радове за спортску халу издвојено 45.000 КМ

Срна
Радојичић: За припремне радове за спортску халу издвојено 45.000 КМ

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић посјетио је данас локацију у некадашњем "Шопинг центру", гдје су у току припремни радови за изградњу спортске хале, за шта је до сада издвојено око 45.000 КМ.

Радојичић се приликом посјете увјерио да радови у првој фази теку према плану, те да је у току израда пројекта за нову спортску дворану.


"Очекујем да бисмо приједлогом ребаланса буџета, када завршимо пројекат рефинансирања градског дуга, могли да обезбиједимо додатна средства како бисмо ушли у изградњу дворане", рекао је Радојичић новинарима.

Он је изразио наду да ће спортска дворана, под оптималним условима, бити завршена до краја ове године.

Радојичић је додао и да је финансијска конструкција у фази процјене.

Вршилац дужности начелника градског Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је да је за припремне радове издвојено 45.000 КМ, те да ће касније бити урађена процјена колико ће средстава бити непроходно да би се изградила спортска хала.

Он је нагласио да ће то бити мултифункционална хала за све дворанске спортове.

Радојичић је данас обишао и реплике диносауруса, које ће бити постављене у оквиру забавно-тематског парка "Свијет диносауруса" на тврђави Кастел.

Овај парк ће бити отворен у суботу, 22. априла, поводом обиљежавања Дана града и на Кастелу ће бити постављен до половине јула, када ће бити премјештен у простор воденог парка "Аквана", гдје ће остати до половине октобра.

У бањалучкој Градској управи истичу да је ријеч о вјерним репликама диносауруса, те да очекују велики број посјетилаца из регије и окружења.

Најзанимљивија ће бити реплика тираносауруса дуга 16 метара.

Овај парк претходно је био постављен на београдској тврђави Калемегдан и Ади циганлији, гдје је привукао велики број посјетилаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана