Радојичић уручио сертификат вртићу Срна

Срна
Радојичић уручио сертификат вртићу Срна

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић данас је уручио сертификат о енергетској ефикасности бањалучком дјечијем вртићу "Срна", првом вртићу у Републици Српској са оваквим сертификатом.

"Енергетска ефикасност значи да се енергија користи на ефикасан начин, у смислу утрошака електричне и топлотне енергије, прописано према одређеним стандардима", рекао је Радојичић новинарима након уручења сертификата.


Он је подсјетио да је објекат вртића нов, да има властито гријање, нагласивши да је сада потребно радити и на осталим објектима од јавног интереса, на њиховом "утопљавању" и спровођењу мјера енергетске ефикасности.

"При крају је пројекат жутопљавањаж објекта Дома здравља, а ријеч је о радовима на топлотној изолацији, о промјени столарије, изради фасаде. Такође су, или завршени, или су у завршној фази пројекти енергетске ефикасности у још неколико јавних објеката попут Природно-математичког факултета и Основне школе жАлекса Шантићж", навео је Радојичић.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић рекла је да ће кориштење система енергетске ефикасности довести до знатних уштеда и на самом енергенту и у квалитету гријања, што има значајног утицаја на то да се у овом вртићу квалитетно обавља васпитно-образовни рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана