Радојичић уручио прва рјешења о стипендирању

Срна
Радојичић уручио прва рјешења о стипендирању

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је прва рјешења о стипендирању студената у академској 2016/2017. години.

Радојичић је рекао да ће град Бањалука у академској 2016/2017. години стипендирати 382 студента и да је из градског буџета за студентске стипендије у текућој години издвојено око 500.000 КМ.

"Град наставља да стипендира студенте Универзитета у Бањалуци, и то по три основа - према социјалном статусу, по основу успјеха у школи и за дефицитарна занимања. На конкурс за додјелу стипендија пријавило се око 500 студената, а данас је формално почео процес додјеле стипендија, јер смо уручили рјешења за 11 одабраних студената", навео је Радојичић.

Он је додао да је у протекле четири године град стипендирао 1.440 студената, а да ће наредне године за стипендирање студената и ученика бити издвојено око милион КМ.

Студенти четврте године Филолошког факултета Универзитета у Бањалуци Бранка Радивојша и прве године Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањалуци Бојан Шобат захвалили су градоначелнику и Градској управи за стипендије.

Они су изразили задовољство због чињенице да су институције и даље уз њих и да их подржавају, односно да препознају њихов труд и залагање.

Од укупно 382 стипендије које ове године додјељује град Бањалука, по основу социјалног статуса додијељено је 260 стипендија, по основу успјеха стипендије је добило 88 студената, а за дефицитарна занимања 34.

Студентска стипендија по основу успјеха у школи и према социјалном статусу износи 130 КМ, а стипендија за дефицитарна занимања је 250 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана