Радојичић: У први разред кренуло 1.936 првачића

Срна
Радојичић: У први разред кренуло 1.936 првачића

Бањалука - У Бањалуци је ове школске године уписано 1.936 првачића или осам више него прошле године, рекао је градоначелник Игор Радојичић.

Радојичић је током посјете Основној школи /ОШ/ “Георги Стојков Раковски” у бањалучком насељу Нова варош поводом почетка нове школске године рекао да су у току овог љета у двадесетак школа град, Министарство просвјете и културе Републике Српске и кабинет предсједника Српске кординисано радили на обнови објеката школа.

“Једна од школа у којој је рађено је и ОШ жГеорги Стојков Раковскиж у којој је прошле године рађен кров, а ове године мокри чворови”, навео је Радојичић.

Он је пожелио сретан полазак у школу свим првачићима и честитао почетак нове школске године ученицима, наставницима, професорима и родитељима, са жељом да им буде срећна и успјешна.

Радојичић је рекао да је град расписао конкурс за стипендије за средњошколце у три категорије, те позвао оне који испуњавају услове да се пријаве.

Душан Мишљеновић, директор ОШ “Георги Стојков Раковски”, рекао је да је у овој школи у први разред уписано 127 ученика, за тридесетак више у односу на лани.

Он је нагласио да се гради насеље и зграде око школе, па се самим тим повећава и број првачића.

“Град и ресорно министарство су донирали средства за санацију санитарних чворова. Посао није у потпуности завршен, остале су још неке ситнице, али су санитарни чворови у функцији”, додао је Мишљеновић. /крај/бв/вј/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана