Радојичић свечано отворио дрвени мол и пристаниште за дајаке

Срна
Радојичић свечано отворио дрвени мол и пристаниште за дајаке

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић свечано је данас у Бањалуци отворио дрвени мол и пристаниште за дајаке на ријеци Врбас испод дворане Обилићево.

"Захваљујући студентској иницијативи и раду добили смо један уређен и обогаћен простор који ће нашим грађанима користити као простор за одмарање и уживање, али и за прилаз дајак чамаца", рекао је Радојичић, наводи се у саопштењу Градске управе Бањалука.

Према његовим ријечима, послије овогодишњих "Дана архитектуре" остаје један врло конкретан резултат – лијепа интервенција у простору, која има естетску вриједност, јер обогаћује простор уз Врбас и даје додатни садржај свему што чини цјелину Кастела, моста и плаже.

"Уједно је и функционална, јер представља простор за сједење и уживање. Веже се и са традицијом симбола Бањалуке - дајак чамцима", истакао је градоначелник Радојичић.

Он је захвалио младим људима на идеји и њеном извођењу, те координатору пројекта Истраживачком центру за простор из Бањалуке.


"Волио бих да имамо што више оваквих иницијатива, које свакако обогаћују наш град и које суграђани и те како примијете", закључио је градоначелник Радојичић.

Мол је израдило око 30 студената архитектуре и грађевинарства из Бањалуке, Сарајева и Трондхајма из Норвешке на радионици у оквиру "Дана архитектуре".


Послије отварања мола, Радојичић је свечано отворио и манифестацију "Дани архитектуре", који ће у Бањалуци трајати до понедјељка 4. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана