Радојичић: Свака година да буде боља од предходне

Срна
Радојичић: Свака година да буде боља од предходне

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић честитао је суграђанима нову годину видео-поруком, истичући да је значајно да свака наредна година буде боља од предходне јер је то знак да град напредује.

“Иза нас је 2019. година која је била боља од 2018, а која је била боља од 2017. године и по броју пројеката, урађеним комуналним пословима, по одрађеним акцијама и јавним улагањима”, навео је Радојочић у видео-честитки.

Он је нагласио да је у 2019. години Бањалука први пут премашила број од 75.000 запослених, као и да је спопа незапослености, због одласка грађана, пала на 8,85 одсто.

Радојичић је подсјетио на низ реализованих пројеката, међу којима је нови мост на локацији Зеленог моста, неколико нових кружних раскрсница, источна трансверзала.

“Иза нас су пројекти бесплатних здравствених прегледа, здраво старење, припрема стартегије безбједности града, те пројекат жБањалука људског лицаж намијењен дјеци, младима, лицима са инвалидитетом, старим и другим особама које заслужују посебну пажњу”, рекао је Радојичић.

Он је најавио наставак ових и сличних пројеката у наредној години, истичући да ће у наредних пет година Бањалука имати четири нова моста на Врбасу, нових 600 мјеста у вртићима, још неколико кружних раскрсница које су већ постале пупларне и симбол у граду, велике пројекте водоснабдијевања.

“Важно је да вјерујемо у потенцијал нашег града, да вјерујемо да се може развијати, да буде поносан главни град Републике Српске, регионални и еврпски центар. Срећна вам 2020.година”, поручио је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана