Радојичић: Стање озбиљно, не смијемо прећи “црвену линију”

Г.С.
Радојичић: Стање озбиљно, не смијемо прећи “црвену линију”

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић апеловао је вечарас на суграђане да се, колико год је то могуће уздрже од било каквих јавних окупљања и да смање међусобне контакте како би ублажила актуелна епидемилошка криза.

Током гостовања у емисији “Телеринг” на РТРС-у, Радојичић је нагласио да не смије дозоволити да се пређе “црвена линија” и да, усљед великог броја обољелих, дође до преоптерећења медицинских установа.

“Надам се да нећемо доћи у ситуацију да морамо ангажовати и студенте медицине да помогну. То је црвена линија која се не смије прећи”, рекао је Радојичић и истакао да је Дом здравља, због великог оптерећења система, ангажовао одређен број пензионисаних медицинских радника и незапослених медицинара.

Он је упозорио да је Бањалука јуче прешла цифру од 5.000 особа које су или болесне од ковида или у изолацији због контакта са зараженим. 

“На тих 5.000 људи не може да одговори 5.000 љекара. Зато је пријеко потебно и вечерас опет молим наше суграђане а поготово оне млађе, да се клоне било непотребних окупљања и контаката како би покушали да ублажимо нови талас епидемилиошке кризе”, рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана