Радојичић: Проширити програм "Здраво старење"

Срна
Радојичић: Проширити програм "Здраво старење"

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић очекује да ће Програм "Здраво старење" обухватити већи број старијих Бањалучанима, јер им омогућава већу друштвену активност.

Радојичић је рекао да овај програм проводи град заједно са пет градских културно-умјетничких друштва /КУД/ с циљем да се особе старије животне доби укључе у фолклор и дружења.

Он је напоменуо да у Бањалуци има више од 40.000 пензионера, те да је ове године предвиђено проширење програма, те да су предвиђена повећана средства за свих пет КУД-ова.

Радојичић је рекао новинарима у Бањалуци да су још неки субјекти заинтересовани да се укључе у овај програм, јер је све више друштвених објеката и домова у којима се ове активности могу проводити.

Градоначелник Бањалуке присуствовао је вечерас у просторијама Радничког културно-умјетничког друштва /РКУД/ "Пелагић" завршној манифестацији дијела пројекта "Бањалука људског лица", који се односи на наступе пет КУД-ова у приградским и сеоским дијеловима територије Бањалука.

Секретар КУД-а "Пискавица" Мирко Арабашић рекао је новинарима да је ријеч о добром пројекту чији је циљ да у мјесним заједницама окупи један број старијих људи и понуди им различите садржаје, од друштвених игара до плеса и фолклора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана