Радојичић: Припрема стратегије безбједности на подручју града

Срна
Радојичић: Припрема стратегије безбједности на подручју града

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да је безбједност у граду добра, те да град улази у припрему стратегије безбједности на подручју Бањалуке, као систематског начина одговора на све изазове.

"Већ смо позвани у различите међународне пројекте, који ће подржати рад форума и рад на безбједности у граду", рекао је Радојичић новинарима након сједнице градског Форума за безбједност.

Он је појаснио да су стигли позиви да се град укључује у програме УН, ОЕБС-а, Међународне организације за миграције и других међународних организација.

"Вјерујем да ће то бити на корист и у интересу грађана да би безбједност у граду била на што већем нивоу", истакао је Радојичић.

Предсједник градског Форума за безбједност Радислав Јовичић рекао је да је Форум, иако постоји тек годину дана, ушао у систематски начин рјешавања одређених проблема.

Он је навео да је на данањшој сједници донесена одлука о формирању радних група које ће се бавити проблематиком у одређеним областима, а које ће у великој мјери бити корисне за израду стратегије безбједности на подручју Бањалуке.

Према његовим ријечима, именовани су предсједници радних група који ће у наредних 30 дана припремити методологију рада у својој области.

"Надам се на ћемо у току сљедеће године имати сет докумената који ће допринијети бољем идентификовању проблема који оптерећују грађане када је ријеч безбједности и заштити, као и бољој реализацији у рјешавању тих проблема", рекао је Јовичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана