Радојичић преузео дужност градоначелника Бањалуке

Весна Поповић
Радојичић преузео дужност градоначелника Бањалуке

Бањалука - Игор Радојичић преузео је јуче дужност градоначелника од досадашњег првог човјека Градске управе и страначког колеге из СНСД-а Слободана Гаврановића.

Тако је у дјело спроведена воља 56.173 грађана Бањалуке који су на недавним локалним изборима повјерење указали некадашњем предсједнику Народне скупштине РС и дојучерашњем народном посланику.

Радојичић је у уторак преузео у Сарајеву увјерење о додјели мандата, чиме је и званично ступио на дужност градоначелника највећег града РС у наредне четири године.

- Још прошле седмице имали смо састанке како би се што квалитетније завршио процес примопредаје и како бисмо кренули са редовним активностима, тако да је ово био само формални дио посла. У пријатељском амбијенту разговарали смо о различитим питањима у вези са радом градске администрације - изјавио је Радојичић.

Према његовим ријечима, један од првих корака биће и разговор са начелницима о стању у одјељењима и службама.

- Наредни корак, како и налажу законске процедуре, јесте именовање вршилаца дужности начелника, а затим и расписивање конкурса за избор начелника. Послије тога слиједи и нова систематизација радних мјеста у Градској управи - изјавио је Радојичић.

Када су у питању приоритети, Радојичић је истакао да предстоји припрема и усвајање буџета града за 2017. годину, те израда низа појединачних програма и одлука.

Радојичић очекује да ће послије 21. новембра Бањалука имати конституисану Скупштину града.

Споразум о формирању власти у граду између коалиционих партнера СНСД-а, ДНС-а, СП-а, Уједињене Српске и одборника националних мањина потписан је 4. новембра.

Радојичић је изјавио приликом потписивања споразума да ће у Скупштини града у наредне четири године бити стабилна већина са 21 одборником од укупно 31.

Најавио је реорганизацију Градске управе у којој је предвиђено укидање једне службе и четири одсјека, те оснивање два нова одјељења.

Састанак

Прво јавно појављивање након преузимања функције нови градоначелника Бањалуке би требало да има данас. Из  Градске управе је најављено да ће се градоначелник Радојичић сусрести са шефом Делегације Европске уније у БиХ Ларсом Гунаром Вигемарком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана