Радојичић: Позив грађанима да изаберу чланове савјета мјесних заједница

Срна
Радојичић: Позив грађанима да изаберу чланове савјета мјесних заједница

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић позвао је грађане Бањалуке да у недјељу, 19. марта, изађу на биралишта и изаберу чланове савјета мјесних заједница.

Радојичић је истакао да ће први пут по новим правилима грађани бирати чланове савјета у свих 57 мјесних заједница, саопштено је из Управе града.


Он је навео да ће се гласати на отвореним листама, поименично за кандидате и да је процес веома сличан локалним изборима.

Предсједник Градске изборне комисије /ГИК/ Нада Батинар рекла је да је до сада одређено 115 бирачких мјеста и да се та мјеста углавном налазе на бирачким мјестима гдје грађани гласају.

"На интернет страници Града објављене су локације бирачких мјеста са припадајућим улицама, а од јуче су на огласним таблама мјесних заједница изложене кандидатске листе. ГИК тренутно проводи активност именовања бирачких одбора, а потом слиједи њихова обука", рекла је Батинарева.

Грађани ће моћи да бирају чланове савјета мјесних заједница у периоду од 9.00 до 16.00 часова.

"Грађани који су имали бирачко право на досадашњим изборима, то право имају и на изборима за савјете мјесних заједница. Свака мјесна заједница је засебна изборна јединица. Желимо да 19. март буде свечан, демократски дан у нашем граду", рекла је Батинарева.

Чланови ГИК-а данас су били на пријему код градоначелника Радојичића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана