Радојичић: Почела исплата накнаде за штету на усјевима

Срна
Радојичић: Почела исплата накнаде за штету на усјевима

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да је ове седмице почела исплата накнаде пољопривредницима који су претрпјели већу штету на усјевима током обилних мајских падавина.

Радијичић је, током данашње посјете мјесној заједници Бронзани Мајдан и разговора са мјештанима, рекао да је град Бањалука раније донио одлуку да помогне суграђанима који су претпјели штету на пољопривредним усјевима.

“На овом продручју су биле највеће штете на усјевима и ово је само један вид подршке становништву”, истакао је Радојичић.

Он је невео и да је за ово подручје важно питање водоснабдијевање које ће бити ријешено изградњом крака подсистема у оквиру великог водоводног система “Црно врело”.

“Имамо аранжман са Европском банком за обнову и развој /ЕБРД/ за пројекте водоснабдијевања и један од кракова који треба да се почне радити јесте према великом простору Бронзаног Мајдана, који се чека дуго. Очекујемо да градња тог крака почне у септембру”, истакао је Радојичић.

Он је напоменуо да су у Бронзаном Мајдану ових дана почели и радови на школској згради у оквиру великог пројекта обнове школа на подручју града.

“Санира се кров на школском објекту, као и санитарни чворови. Има неколико послова који се раде на овом подручју, а желимо послушати и грађане ако имају још неке приједлоге”, рекао је Радојичић.

Одборник у Скупштини града Бањалука Драгомир Батар рекао је да је посјета градоначелника један од начина да се мјештани упознају, прије свега, о процесу додјеле помоћи за штету, али и о другим активностима које су у току или се планирају.

Он је нагласио да до сада нису примали сличне накнаде за насталу штету на пољопривредним усјевима, због чега је њихова захвалност градоначелнику још већа.

“Од преузимања мандата актуелна градска администрација, послије вишегодишњег застоја, активирала је пројекат жЦрно врелож који је веома значајан за мјештане овог краја”, рекао је Батар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана