Радојичић: Отворене могућности за привредну сарадњу

Срна
Радојичић: Отворене могућности за привредну сарадњу

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић завршио је вишедневну званичну посјету Израелу разговором са замјеницом министра иностраних послова Израела Ципи Хотовели током којег је констатовано да су односи Републике Српске и Израела на високом нивоу и да два народа веже велико пријатељство.

- На састанку је закључено да је у комплексним ситуацијама на Балкану и Блиском истоку могуће пронаћи доста сличности и зато се Република Српска и Израел могу добро разумјети - саопштено је из Градске управе.

Радојичић је позвао привредне и политичке представнике Израела да повећају присуство у Бањалуци на адекватном нивоу представљања, а нарочито ради увида у могућности улагања у Бањалуку, Републику Српску и цијели регион.

Он је нагласио да су могућности за сарадњу отворене у областима индустрије, модернизације комуналних услуга, обостране промоције и подстицања туристичке понуде, те могућности ангажовања грађевинске оперативе.

Радојичић је, током разговора у Израелу, посебно представио текуће приоритете града Бањалуке, као што су реструктурисање градских финансија у износу од 75 милиона КМ и улагања у неке службе попут градског гријања.

Као један од резултата посјете договорено је да Бањалуку ускоро посјети делегација израелског Модина, града партнера Бањалуке, када би требало да буде договорена и конкретизација могућих области сарадње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана