Радојичић оставио „плус“ у градској каси од 6,8 милиона КМ

Срна
Радојичић оставио „плус“ у градској каси од 6,8 милиона КМ

БАЊАЛУКА - Бивши градоначелник Бањалуке Игор Радојичић оставио је суфицит у градској каси од 6,87 милиона КМ, показује Консолидовани извјештај о извршењу буџета за 2020. године.

У извјештају, који ће бити разматран на сутрашњој сједници Скупштине града, наводи се да је остварен „плус“ у градској каси у наведеном износу, чиме је, према приказаном, настављен тренд узаступног суфицита, који је оствариван од 2016. године, кад је Радојичић преузео дужност.

„Исказани нераспоређени суфицит износи 6,87 милиона КМ, а овакав резултат остварен је захваљујући повећаним приходима (102 одсто у односу на план), те смањеним расходима“, наводи се у извјештају.

Према подацима Градске управе, рекордан суфицит остварен је и поред високог нивоу улагања у капиталне инвестиције, у које је у прошлој години из градске касе уложено 34 милиона КМ, без средства која су обезбијеђена грантовима и пројектима Владе Републике Српске и донатора.

У извјештају се наводи да су позитивни трендови започели 2016. године, кад је остварен суфицит од 1,1 милион КМ, да би се наставио у идућим годинама (2017. године - 9,1 милион КМ, 2018. - 8,2 милиона КМ, 2019. године - 5,5 милиона КМ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана