Радојичић: Од сљедећег викенда бесплатни превентивни прегледи

Срна
Радојичић: Од сљедећег викенда бесплатни превентивни прегледи

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић најавио је данас да ће наредног викенда у Бањалуци почети акција бесплатних превентивних прегледа грађана с циљем смањења броја обољелих од кардиоваскуларних и малигних болести.

Радојичић је рекао да је акцију под називом “За твоје добро” конципирао Град, а да ће је водити Дом здравља.

“Акција би требало да постане редовна активност која би обухватила превентивне прегледе становништва са већим ризико факторима, а све с циљем да се смањи број обољења или фаталних исхода”, рекао је Радојичић новинарима у бањалучком парку Младен Стојановић, гдје је обиљежен Свјетски дан срца.

Он је истакао да је рекреација све популарнија међу Бањалучанима и подсјетио да је Град доста уложио у изградњу трим стаза и теретана на отвореном.

Душко Вулић из Фондације здравље и срце рекао је да ове године Фондација у сарадњи са Фондацијом здравље из Словеније промовише пројекат “Стаза здравља”, који је значајан за Републику Српску и односи се на побољшање физичке актвиности.

“План је да стручни тим едукује студенте Медицинског факултета, професоре физичке културе и докторе у Домовима здравља који би држали предавања у предшколским установама, школама, факултетима и мјесним заједницима и подстакли становништво на физичку активност која је важна за смањење кардиоваскуларних обољења”, навео је Вулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана