Радојичић наредио додатну контролу фонтане у парку Петар Кочић

Срна
Радојичић наредио додатну контролу фонтане у парку Петар Кочић

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић наредио је надлежним градским службама да додатно провјере исправност електроинсталација у фонтани у парку "Петар Кочић" и да доставе детаљан извјештај о свим догађајима у вези са угинућем пса у овом парку.

Наређена је ванредна контрола свих инсталација у фонтани, са намјером да се поново утврди исправност инсталација.


Од предузећа "Валек комерц", са којим град има склопљен уговор о одржавању фонтана, затражен је детаљан извјештај о одржавању, као и праћењу протокола одржавања фонтане.

Из Градске управе је саопштено да су градске службе правовремено реаговале и да су надлежни из Одјељења за комуналне послове, непосредно након угинућа пса, ручно прегледали инсталације, те нису пронашли никакве трагове који би указивали да постоји квар који би могао довести до нежељеног контакта струје са водом.

Напомињу и да је велики број грађана свакодневно у контакту са овом воденом површином и прије и послије овог догађаја, те да притом нису регистровани никакви проблеми ове врсте.

"Први прелиминарни налази не указују на то да је било споја струје и воде у фонтани, која је могла да проузрокује угинуће пса", истиче се у саопштењу.

Из Градске управе закључују да је Радојичић, имајући у виду разумљиву узнемиреност јавности због овог догађаја, наредио додатне контроле да би се у потпуности разјаснила ова ситуација.

Једна Бањалучанка објавила је на "фејсбуку" да је њен пас, хаски, стар пет година, ускочио у фонтану да се расхлади и напије воде, али да се, чим је лизнуо воду, згрчио и пао.

Она је навела да је ветеринар констатовао да је пас страдао од струјног удара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана