Радојичић: Надати се да овај талас неће даље расти

Г.С.
Радојичић: Надати се да овај талас неће даље расти

БАЊАЛУКА - Сви они који не вјерују у постојање вируса, треба само да завире на Клинички центар, изјавио је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић за АТВ.

Радојичић је раније данас саопштио да је позитиван на вирус корона.

Протеклих дана и седмица био је, каже, врло напоран темпо, а неке симптоме је тешко рано идентификовати.

- Умор и слично је од посљедица самог посла. У уторак увече појавила ми се температура, прво блага, а затим висока. Јавио сам се љекару и отишао на контролу. На брзом тесту показао се негативан тест, након чега сам се изоловао. Чекао сам резултате ПЦР теста који је потврдио да имам вирус корона. Имам високу температуру, потешкоће при дисању, замарање, мислим и да на снимку плућа има неких промјена. Нажалост и породично смо болесни и супруга и кћерка - рекао је Радојичић.

Градоначелник Бањалуке је нагласио да су од фебруара у комуникацији са Домом здравља и дијелом клиничког центра око организације, реорганизације и поступања у свему овоме.

Прије два дана је одржан састанак Кризног штаба на којем је било промјене реорганизације Дома здравља како би више амбуланти било доступно пацијентима.

- Свако признање медицинским радницима, улажу огромне напоре. Сви који имају сумњу да постоји нека епидемија, требало би само да завире у клинички центар. Да виде какви се надљуски напори улажу, колико стотина људи је горе хоспитализовано. Можемо се само надати да овај талас неће даље расти. Да не дођемо до црвене линије када не будемо имали здравственог особља - поручио је Радојичић.

Радојичић је рекао да његово тренутно одсуство не утиче на посао.

- Господин Амиџић ради посао који би радио ја. Ми смо још прије неколико седмица покушали да подијелимо посао, да радимо у смјенама да ако се неко разболи да не оде читава смјена - изјавио је Радојичић.

Радојичић је додао да је доста његових сарадника прошло болест, међутим, како је навео, то се у Градској управи није смјело осјетити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана