Радојичић: Конститутивна сједница Скупштине 23. новембра

Весна Поповић
Радојичић: Конститутивна сједница Скупштине 23. новембра

Бањалука - Конститутивна сједница Скупштине града на којој ће бити потврђен нови сазив градског парламента биће одржана 23. новембра.

Изјавио је то јуче градоначелник Игор Радојичић на радном доручку који је у ресторану Воденог парка "Аквана" уприличио за главне и уреднике градских рубрика, као и новинаре. 

- На Скупштини ће бити именовани вршиоци дужности начелника одјељења и то по старој систематизацији. На тај потез смо се одлучили да пред крај године не морамо ићи у ребаланс буџета града, који је конципиран за овакав распоред одјељења и одсјека. Када су у питању одјељења која припадају СНСД-у, за вршиоце дужности начелника биће  именовани нови људи, а странка би у сриједу требало да одлучи ко су кандидати за те позиције - рекао је Радојичић, али није желио да спомиње имена која ће предложити.

Навео је да када је у питању ДНС, већ се зна да ће Будимир Балабан остати предсједник Скупштине града.

Напоменуо је да је замјеник градоначелника Срђан Амиџић  вратио мандат одборника, а да ће његово мјесто у скупштинској клупи заузети Гордана Лиховић.

- Још два одборника су вратили мандате. Ново Грујић из ДНС-а је одлучио да остане директор предузећа "Депот" и замијениће га Стојан Вукајловић, а Ненад Стевандић из Уједињене Српске остаје у Народној скупштини РС - навео је Радојичић.

Сљедећа на листи из Уједињене Српске је Наталија Тривић, али пошто она фигурира за начелника новог Одјељења за културу, туризам, социјалну заштиту и удружења грађана, у градски парламент ће највјероватније ући Маринко Драгишић.

Радојичић је подсјетио да првог дана идуће године ступа на снагу нова систематизација радних мјеста у градској администрацији.

- Одјељење за друштвене дјелатности биће подијељено на Одјељење за образовање, здравство, спорт и омладину, те Одјељење за културу, туризам, социјалну заштиту и удружења грађана. Исто тако, Одјељење за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја биће подијељено на дио који се бави комуналним питањима, а посебно одјељење биће задужено за саобраћај и путеве - казао је Радојичић.

Прецизирао је да ће стамбена питања бити пребачена у ново Одјељење за економски развој и стратешко планирање.

- У њему ће бити регистар и управљање имовином града, а  бавиће се и јавно приватним партнерством, индустријским зонама и локалним развојем. Биће укинут Одсјек за односе са јавношћу - казао је Радојичић.

Додао је да чекају ступање на снагу новог Закона о локалној самоуправи, који предвиђа увођење градског архитекте.

- Он ће бити нестраначка личност - казао је Радојичић.

Новинари добродошли

Градоначелник Игор Радојичић је јуче на доручку са представницима медија рекао да су сви новинари добродошли у Градску управу.

- Надам се да ћемо имати коректну и добру сарадњу јер нема забрањених медија или црних књига или листа - казао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана