Радојичић: Јелени Куртиновић мандат истекао у јуну

Срна
Радојичић: Јелени Куртиновић мандат истекао у јуну

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да је Јелени Куртиновић мандат директора Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука истекао у јуну, да јој је два пута био продужен мандат као вршиоцу дужности, те да је сада именована друга особа.

Радојичић је рекао новинарима да нико није смијењен, те подсјетио да је на претпрошлој сједници Скупштине града био приједлог о расписивању конкурса за новог директора Центра, али да о томе нема договора унутар скупштинске већине.

"Поједностављено речено, остављено је наредном мандату Скупштине града да распише конкурс и иде на именовање директора. Градоначелник има улогу да именује вршиоца дужности у тој ситуацији", навео је Радојичић.

Он је додао да сагласности политичких партија није било ни о томе што је Куртиновићевој два пута био продужен мандат као вршиоцу дужности, те да је сада именована друга особа из друге политичке партије.

Радојичић каже да је све ово што се сада дешава, и саопштење Социјалистичке партије, и њихови ставови, посљедица раскола који се десио у протеклим мјесецима у тој странци и, како је навео, врло отворене и тешке бескомпромисне борбе двије социјалистичке партије у овом моменту на сваком фронту, гдје је ово само једно од таквих питања.

"Ми покушавамо у жВидовданској коалицијиж одржати све ове политичке партије, надам се да ће и даље остати ту, јер смо добро радили протеклих година, и да ово једно кадровско питање неће бацити све што смо радили у протекле четири и што можемо радити у наредним годинама", рекао је Радојичић у паузи засједања Скупштине града.

Он је додао да је Куртиновићева четири године била директор Центра и да нису имали никаквих расправа, нити проблема.

Нови директор Центра за предшколско васпитање и образовање је дипломирани правник Андреа Дорић, која је 31. августа именована рјешењем градоначелника Бањалуке Игора Радојичића.

Дорићева је кадар Социјалистичке партије Српске, а именована је након што је у јуну истекао мандат бившем директору Јелени Куртиновић из Социјалистичке партије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана