Радојичић: Интерес града - подршка домаћим фирмама

Срна
Радојичић: Интерес града - подршка домаћим фирмама

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да је интерес града раст, напредовање и рад домаћих фирми, те да је "Бањалучка пивара" једна од најдуговјечнијих бањалучких фирми.

Радојичић, који је данас посјетио "Бањалучку пивару", рекао је да је ова фирма, која постоји већ 150 година, важна и по томе што има неки од брендова као што је "Нектар" који су познати и ван земље.

"Интерес нам је да подржимо домаће производе, те да Бањалука има препознатљив производ и изван наших граница", изјавио је Радојичић новинарима.

Он је нагласио да је након периода кризе, која је погодила све, укључујући и индустрију пива јер је рад угоститеља и трговина био ограничен или потпуно забрањен, интерес да "Бањалучка пивара", као и друге домаће фирме из сличне бранше, настави да ради у пуном капацитету, запошљава раднике и буде једна од фирми на углед Бањалуке.

"Бањалучка пивара је и друштвено одговорна компанија и подржала је небројено много манифестација, догађаја, спортских клубова, удружења у Бањалуци и, с те стране, интерес града је њено позитивно пословање и квалитет. И у времену кризе изашао је нови производ, а ово је тржиште којем се стално морате прилагођавати, али је и тај производ са именом Бањалуке", рекао је Радојичић.

Генерални директор "Бањалучке пиваре" Илија Шетка рекао је да је ова компанија поносна на нови бренд "Бањалучко пиво", који је инспирисан градом на Врбасу, те традиције рецепата одраније јер је ово пиво постојало прије неколико деценија.

Он је навео да је ново пиво од прошле седмице доступно потрошачима широм Српске, те изразио наду да ће уз "нектар" бити друго најомиљеније пиво на овим просторима.

Шетка је нагласио да су у овој компанији веома задовољни реакцијама потрошача на пиво, које се прави од природних састојака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана