Радојичић: Град за рад кухиње Црвеног крста издваја 350.000 КМ

Срна
Радојичић: Град за рад кухиње Црвеног крста издваја 350.000 КМ

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да Град Бањалука подржава рад јавне кухиње Црвеног крста са више од 350.000 КМ годишње.

Након што је данас обишао јавну кухињу и разговарао са корисницима, којим се дневно припрема више од 440 оброка, Радојичић је рекао да је Црвени крст најангажованија кућа у граду када је ријеч о припреми оброка за суграђане у стању социјалне потребе.

Радојичић је истакао да је Црвени крст у Бањалуци епицентар социјалне подршке грађанима.

"На локацији код Парка Младен Стојановић сваког дана спремају се оброци и дијеле нашим суграђанима који су евидентирани преко Центра за социјални рад", рекао је Радојичић.

Он је указао да је Црвени крст, осим припреме хране за оне којима је то потребно, ангажован и у бројним другим облицима помоћи грађанима, укључујући и едукацију младих нараштаја с циљем да се оснажи свијест о социјалној солидарности, али и у пружању помоћи у ванредним ситуацијама, као што је недавно био случај приликом избијања епидемије вируса корона.

Секретар градског Црвеног крста Жељкица Илић захвалила је Граду за подршку и истакла да припрема оброка много значи људима који су стању социјалне потребе, јер многима је то једини оброк у току дана.

Уз то, Илићева каже, да је Црвени крст учесник бројних хуманитарних и едукативних акција кроз које се млади људи обучавају како да буду солидарни и помажу заједници.

"Такође, и у ванредним ситуацијама, волонтери Црвеног крста били су активни и помагали како би систем функционисао у тим тешким ситуацијама", закључила је Илићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана