Радојичић: Град има намјеру да подржи спортске клубове

Срна
Радојичић: Град има намјеру да подржи спортске клубове

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је вечерас да Град Бањалука има намјеру да подржи спортске клубове и да је подршка колективима који тренирају у дворани “Борик” само дио те подршке.

Радојичић, који је вечерас у Бањалуци присуствовао потписивању уговора седам спортских колектива из Бањалуке о кориштењу простора у Спортској дворани “Борик” под посебним условима, рекао је новинарима да је ово само један дио подршке коју Град Бањалука пружа спортистима.

“Ово је само један детаљ у укупној слици. Наша намјера је да подржимо спортске клубове. Детаљ, по детаљ, сви они који тренирају у жБорикуж или жОбилићевуж могу видјети да се добија нова енергија у Борику”, истакао је Радојичић.

Он је истакао да спортски центар добија нове услове и најавио да је планирана иградња још двије дворане, на Старчевици и Лаушу.

“То ће значити растерећење свим клубовима, посебно у шпиц терминима”, закључио је Радојичић.

Директор Спортског центра “Борик” Ненад Талић рекао је да ће клубови имати симболичне услове по којима ће мјесечно просторије плаћати између 20 и 30 КМ, истичући да све ово не би било могуће без подршке Градске управе Бањалуке.

Уговоре са Спортским центром “Борик” потписали су представници Рукометног клуба “Борац”, Женског рукометног клуба “Борац”, Кошаркашког клуба “Борац”, Женског кошаркашког клуба “Орлови”, Одбојкашког клуба “Борац”, Универзитетског одбојкашког клуба “БЛ Волеј” и Кошаркашког клуба инвалида “Врбас”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана