Радојичић: До краја године градња саобраћајнице од Лауша до Паприковца

Срна
Радојичић: До краја године градња саобраћајнице од Лауша до Паприковца

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да би до краја године требало да почне изградња нове саобраћајнице између насеља Лауш и Паприковац која би трајно ријешила гужве у овом дијелу града, а за шта је више од два милиона КМ обезбиједила Влада Републике Српске.

“У завршној смо фази са свим радњама избора извођача. Средства су обезбијеђена и у овом моменту је све само ствар папирологије”, рекао је Радојичић новинарима.

Он је истакао да би изградњом ове саобраћајнице, у дужини од 800 метара, практично било отворено цијело насеље Лауш.

“То је артерија самог подручја око којег се може даље градити. Регулациони план је веома добар јер подразумијева неколико атрактивних зона, не само за стамбену градњу, већ и за зелене површине и спортско-рекреативне садржаје”, навео је Радојичић.

Одговарајући на питање да ли ће Градска управа спасавати непрофитабилна предузећа као што су Завод за изградњу и “Аквана”, Радојичић је навео да је град у програму реструктурисања ова два предузећа.

“Завод за изградњу је успио да изађе из блокаде која је трајала у више наврата у протеклим годинама. Мислим да је тренутно на добрим ногама да настави да послује са знатно смањеним бројем радника и мањим простором”, рекао је Радојичић.

Он је навео да “Аквана” има велике дугове, као и да вањски базен са фиксним трошковима и са два до три мјесеца сезоне, у зависности од времена, дефинитивно није финансијски самооодржив.

Радојичић је рекао да због великих трошкова одржавања град са 900.000 КМ годишње суфинансира градски олимпијски базен који се налази у саставу предузећа “Аквана”.

Он је додао да би до краја године требало да буде одлучено о даљој судбини угоститељства у предузећу “Аквана” и да ли уопште одржавати ту дјелатност или потпуно ићи у комерцијални закуп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана