Радојичић: Бањалука се држи на једном средње високом нивоу обољелих

Г.С.
Радојичић: Бањалука се држи на једном средње високом нивоу обољелих

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић у дану када највећи град у Републици Српској биљежи највећи број заражених вирусом корона од почетка пандемије каже да је тренутна ситуација подношљива иако има више обољелих.

“Бањалука се држи на једном средње високом нивоу обољелих и до данашњег дана смо били на око 150 активних и нешто преко хиљаду људи у изолацији. Почетак јесени и почетак школске године, иако невезано за школе, довео је до поновног раста броја обољелих. Значи, људи су се вратили у затворене просторе, више је контаката, више је окупљања, слава и слично и то је довело тачно до поновног раста. Оно што је добро је да у школама нема преноса, након мјесец дана од почетка можемо реци да није било ниједног преноса у школи гдје је јако пуно контаката. Оно што је важно да школе функционишу добро, што је добро због образовања, а такође је јако важно да тренутно није преоптерећена интензивна њега гдје број заражених лица није превелик и надам се да то можемо изнијети. И ако је повећан број обољелих, а немају тешку клиничку слику, то је нешто што је подношљиво”, истакао је Игор Радојичић, гардоначелник Бањалуке.

Радојичић је истакао да се нада да се неће морати уводити нове рестриктивне мјере и да ће се грађани наставити понашати одговорно. Он је позвао све да се придржавају мјера и да носе заштитне маске и избјегавају већа окупљања и дружења, поготово у затвореном простору. 

“Надам се да ћемо ову јесен успјети проћи са овим средње високим нивоом обољелих, јер је тешко очекивати да ће се број драстично смањити, а наредна ризична фаза ће бити фаза доласка сезонског грипа за који се већ припремамо”, истакао је Радојичић, преноси АТВ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана