Радојичић: Бањалука ће током празника бити пуна туриста

Срна
Радојичић: Бањалука ће током празника бити пуна туриста

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да поново расте број туриста који посјећују највећи град у Републици Српској, те да очекује да ће Бањалука током новогодишњих празника бити пуна.

"Туризам је изузетно важан за Бањалуку. Имали смо константан раст претходних година, али је прошла Нова година упропаштена, знате због чега и на који начин. Од тада се требало буквално враћати из минуса. Све што је било спремљено за новогодишње празнике било је отказано под утицајем протеста и требало је поново враћати туристе", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Наводећи да је туризам веома осјетљива привредна грана која реагује на сваки поремећај, Радојичић је истакао да су почетком ове године и током зиме имали много проблема, те да су морали да убјеђују људе да поново посјете Бањалуку.

"Сада број туриста поново расте и укупна статистика за ову годину је врло добра. Број кревета у граду је удвостручен што свједочи о повећаној тражњи. Почели смо мандат са 1.900, а сада имамо око 3.500 регистрованих кревета", нагласио је Радојичић.

Сви садржаји који су били уговорени за новогодишње празнике лани су отказани због протеста у организацији групе "Правда за Давида" и појединих представника политиких партија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана