Радници и машине од суботе у погону

Јасмина Перишић
Радници и машине од суботе у погону

Бањалука - Зимска служба, која почиње да ради у суботу, у потпуности је спремна да са расположивим људством и механизацијом започне чишћење снијега.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић након јучерашњег састанка са представницима предузећа која ће радити на чишћењу снијега, рекао је да је обезбијеђена довољна количина соли и да су створени сви предуслови да се спремно дочека зима.

- Надам се да ће средства од око 400.000 КМ бити довољна да се рад зимске службе одржава на адекватан начин. Упозорили смо извођаче да се не могу почињати радови без налога стамбено-комуналног одјељења, надзорног органа и тачних спецификација шта тачно треба да буде урађено - казао је Новаковић. Он је апеловао на грађане да чисте испред својих улаза и пословних простора као и своје кровове и сливнике, али и да не остављају снијег на тротоару и улици.

- Послије овог састанка слиједи договор са начелницима комуналне полиције и инспекције у вези са појачањем контрола, да би у зимском периоду проходност била на високом нивоу - рекао је Новаковић.

Технички директор предузећа "Чистоћа" и руководилац зимске службе Милан Плавшић казао је да су екипе "Чистоће" већ спремне, са свом расположивом механизацијом и опремом.

- Већ од прекосутра стартујемо са радницима и механизацијом. Доскоро смо одржавали комплетно градско подручје, али од прошле године одржавамо прво и друго градско подручје, а надам се да ћемо то успјешно наставити и убудуће - рекао је Плавшић и истакао да зимској служби највећи проблем представљају несавјесни возачи који паркирају возила на непрописним мјестима.

- Молио бих грађане да помогну "Чистоћи" и да аутомобиле не паркирају на непрописним мјестима јер нам то из године у годину представља проблем и отежава рад. Наш број телефона 051/312-436 доступан је грађанима за све информације о нашем раду у сваком моменту - казао је Плавшић.

Списак

Рад зимске службе службено ће почети 15. новембра и трајаће до 15. марта сљедеће године.

Извођачи радова у оквиру зимске службе су предузећа: "Чистоћа", "Еко-еуро тим", "Нискоградња", "Грађење Ђурић", "МГ минд", "Ротор", "Козарапутеви" и "Милош импекс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана