Радници “Електрокрајине” и ове године даривали крв: Заврнули рукав и показали хуманост

Ј. К.
Радници “Електрокрајине” и ове године даривали крв: Заврнули рукав и показали хуманост

БАЊАЛУКА - Да су спремни да заврну рукав и дарују драгоцјену течност чиме ће спасити нечији живот и ове године показали су радници “Електрокрајине” и њених братских предузећа, који су у петак из свих крајева Српске дошли у Бањалуку да учествују у традиционалној априлској акцији прикупљања крви.

Многима од њих није било тешко да превале стотине километара да би исказали хуманост, а у акцији добровољног давалаштва скупљене су 123 дозе крви.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви Гацко Мирослав Вуковић Хрго, који је крв даровао више од 80 пута, каже да ову акцију посјећују годинама.

- Драго нам је увијек доћи и лијепо се осјећамо у Бањалуци, домаћини су одлични и увијек ћемо се одазвати на њихове позиве - рекао је Вуковић. Свјесни су, како каже, да свака прикупљена доза крви некоме спаси или продужи живот.

Тане Михајловић из Лакташа каже да је први пут даривао крв и да се на то одлучио јер на тај начин може некоме да помогне.

- Прелијеп је осјећај када знате да некоме можете спасити живот. И у наредним годинама ћу се укључивати у овакве акције - рекао је Михајловић.

Крв је дала и Бањалучанка Сања Бундало, која каже да шести пут учествује на оваквим акцијама.

- Надам се да ће нас сваке године бити све више - рекла је Бундалова.

Портпарол “Електрокрајине” Предраг Клинцов истакао је да су презадовољни одзивом те да ово предузеће од 1999. године учествује у акцијама добровољног давања крви.

- За вријеме НАТО бомбардовања Југославије крв је била потребна нашим сународницима преко Дрине, а након тога ова акција је настављена и постала је традиционална. Актив организује акције два пута годишње, у априлу и септембру - рекао је Клинцов.

Додао је да је овај пут било пријављено 150 чланова из десет теренских јединица “Електрокрајине”, а у овим акцијама угошћавају и братска предузећа, колеге и раднике из Српске, али и из “Електропривреде Србије”. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана