Радници "Електрокрајине" даровали крв

С. Б.
Foto: Дражан Оскар Поздеровић

БАЊАЛУКА - Актив добровољних давалаца крви предузећа "Електрокрајина" данас је учествовао у традиционалној акцији добровољног даривања крви.

"Радници нешег предузећа крв дарују већ 23 године. Актив је некад бројао 430 чланова. Данас је тај број нешто мањи, али имамо нове младе раднике који први пут дарују крв тако да се актив попуњава новим снагама" рекао је портпарол предузећа "Електрокрајина" Предраг Клинцов. 

Радник "Електрокрајине" Миленко Поповић рекао је да се сваке године традиционално одазива овој акцији.

"Крв дајем два пута годишње у оквиру ове акције а по потреби посјетим и трансфузију. Ово ми је 40. пут да дарујем крв" казао је Поповић.

Додао је да се активу често придружују и нови чланови.

"Доста младих колега је заинтересовано за ову хуманитарну акцију. Члан сам Актива од самог оснивања и сваке године имамо много заинтересованих младих колега" додао је Поповић. 

Овој хуманитарној акцији придружили су се и радници из седам других  електроенергетских предузећа. 

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви из Гацка Мирослав Вуковић казао је да се чланови овог удружења радо одазивају акцијама.

"Ово је 83. пут да дајем крв. Први пут сам крв дао у рату када је ова течност била преко потребна. Тада се дешавало да мјесечно дарујем крв и по два пута" рекао је Вуковић. 

Казао је да су се овој акцији одазвали и студенти из Гацка.

"Није нам тешко да пређемо 300 и више километара како би показали хуманост и солидарност. Крв је данас дало наших 15 чланова" казао је Вуковић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана