Радијатори топли с првим хладним данима

Маја Станојевић
Радијатори топли с првим хладним данима

БАЊАЛУКА - Већина школа на подручју града, које саме загријавају објекте спремно дочекује хладне дане. Огрев свакодневно пристиже, а ремонт котловница приводе крају или је завршен.

Директори ових школа казали су да пад температура неће дочекати неспремни те да ђаци и родитељи немају разлога за бригу.

Директорица ОШ “Петар Кочић” у Колима Дубравка Босанчић казала је за “Глас Српске” да је припремљено довољно енергената за предстојећу сезону гријања.

- Почели смо се спремати још у току љетног распуста. Обавили смо све потребне радове, који укључују набавку огрева, чишћење пећи, резање дрва те њихово слагање. На Мањачи сезона гријања почиње раније него у граду - рекла је Босанчићева.

Према њеним ријечима, очекују да ће пећи у Стричићима и Павићима упалити већ са првим хладним данима.

- Централна школа има котловницу и ту сезона почиње најчешће око 15. октобра - казала је Босанчићева.

Додала је да је тренутни проблем кров на објекту школе у Стричићима, који прокишњава.

- Захваљујући Влади Републике Српске и Министарству просвјете 123.000 КМ уложено је у обнову столарије и реновирање фискултурне сале, али остао је још да буде саниран кров. Надамо се скором рјешењу - рекла је Босанчићева и додала да ОШ “Петар Кочић” похађа 112 ученика.

Хладне дане спремно дочекују и у ОШ “Војислав Илић” у Крупи на Врбасу. Директорица ове образовне установе Рајка Чајић рекла је да ће учионице почети да грију с првим хладним даном.

- Градска управа и ресорно министарство финансирали су замјену котлова, тако да смо спремни за ову сезону - рекла је Чајићева и додала да ће ситни кварови бити отклоњени на вријеме.

И у ОШ “Десанка Максимовић” у Драгочају рекли су да су сви важнији радови на вријеме завршени.

- Спремни смо за почетак сезоне гријања, а сви радови су завршени - казао је директор ове школе Срђан Богдановић.

 Попржен

Предсједник Актива директора основних школа бањалучке регије Мирослав Попржен рекао је да је ранијих година било проблема са котловницама, али да то није случај ове сезоне.

- Већина котловница је обновљена или су постројења ремонтована. Сезона гријања у школама почиње најчешће 15. октобра, али то зависи од временских прилика - рекао је Попржен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана