Путари пробили рокове током радова у Мотикама и на Петрићевцу

Јасмина Салопек
Путари пробили рокове током радова у Мотикама и на Петрићевцу

БАЊАЛУКА - Грађевински материјал, рупе и прашина још су свакодневица мјештана насеља Петрићевац и Мотике због изградње новог моста који је требало да буде завршен прије скоро мјесец.

Након инсистирања мјештана у улици Краља Александра Првог Карађорђевића постављен је привремени мост, који већ три мјесеца повезује овај дио Бањалуке са остатком града. Понтонски прелаз постављен је као привремено рјешење, због реконструкције дијела ове улице која обухвата и рушење старог мостића и изградњу новог.

Мјештанка насеља Мотике, која је није жељела да јој име буде објављено, рекла је за “Глас Српске” да се живи на седам, осам километара од центра града, а да им је пут очајан као да је у најзабаченијем руралном подручју.

- Ставили су први слој асфалта тако да се може пролазити тим главним путем, али мост још није завршен, а када ће бити, није нам познато. Све предуго траје, рупе су на све стране – рекла је ова мјештанка истичући да се поред моста стално нешто копа.

Са стањем саобраћајнице незадовољна је и мјештанка Мирослава Б. која јавним градским превозом свакодневно иде у град и на посао.

- Има још пуно посла како бисмо дошли до ситуације да се саобраћај несметано одвија. Нешто су до пола урадили, али биће супер ако буде све завршено бар до септембра  – рекла је Мирослава Б.

Како каже, сама реконструкција дијела улице Краља Александра Првог Карађорђевића почела је у септембру прошле године, а првобитни рок за завршетак радова био је март 2023.

- Овај рок је пробијен и радови су и даље у току – рекла је она.

Читаву причу потврђује предсједник Савјета мјесне заједнице Мотике Драган Цигановић који истиче како су људи незадовољни брзином извођења радова, али и да имају проблем са превозом.

- Желим напоменути да градски превоз иде сваких сат времена, док викендом то буде и на свака два сата. Тражимо да градски превоз иде макар на сваких пола сата, јер ипак смо једна од ближих мјесних заједница граду – рекао је Цигановић.

Са друге стране предсједник Савјета мјесне заједнице Петрићевац Павле Кнежевић рекао је за “Глас Српске” да су радови на мосту мало стали због лошег времена, али ће ускоро бити све готово.

- По мојим информацијама биће брзо готово. Мјештани су се жалили само због пробијеног рока, али имају разумијевања јер се ипак њима ради пут. Када буде завршен, престаће и њихови проблеми - рекао је Кнежевић.

Проблеми

Мјештани Мотика истичу да више од шест година чекају да им се очисте канали за оборинске воде, али да још нису услишене њихове молитве.

- Када пада киша, долази до бујица. Рекли су да ће доћи радити, али се радници нису појавили. Нико се не обазире на то. Велика срамота - рекао је Драган Цигановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана