Путари крпе рупе на новом путу за Пријечане

Јасмина Перишић
Путари крпе рупе на новом путу за Пријечане

Бањалука - Новоизграђени пут у Пријечанима, стар свега пет мјесеци, јуче је саниран по шести пут, јер је у току ноћи дошло до потонућа једног дијела асфалта и стварања огромне рупе.

Због ове поправке саобраћај се одвијао отежано. Мјештани су разочарани. Кажу да је њихова радост због новог асфалтног пута, који је пуштен у функцију у 12. августа, кратко трајала јер су оштећења честа.

- Исти овај дио саобраћајнице посљедњи пут је саниран у децембру, а то довољно говори о квалитету изведених радова. Па скоро је "закрпан" и опет је ту асфалт пропао. Рупа је дубока 15 центиметара. Пут смо годинама чекали и ето шта смо дочекали. Они који су требали нису коректно урадили посао, већ су само отаљали и узели паре - рекла је мјештанка Пријечана Милијана Бајић.

И предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Небојша Тојагић каже да је новоизграђена саобраћајница, дуга 535 метара, лоше урађена.

- У августу је отворена, а за пет мјесеци саобраћајница је санирана шест пута. То доводи у питање квалитет радова. Посљедње оштећење је било на истом дијелу пута у децембру, а у октобру и новембру су рађене санације на још три локације - рекао је Тојагић.

И у Одјељењу за стамбено-комуналне послове су незадовољни стањем новог пута за Пријечане.

- Нормално да није у реду што се на саобраћајници често јављају оштећења. Чим временске прилике дозволе, тражићемо од извођача радова да се утврде узроци оштећења, као и да их у потпуности отклони, наравно, на њихов терет - казали су у Одјељењу за стамбено-комуналне послове.

Директор фирме "Инжењеринг ДВД", која је градила овај пут, Драган Бабић каже да је до оштећења дошло због недовољно набијеног насипа око шахта, око којег је асфалт и пропао.

- На том мјесту је дубина оборинске канализације била пет метара, а насип и тампон око шахта слабо набијен, па је усљед снијега и воде дошло до оштећења. Договорио сам са градом да преузмемо трошкове санације, а на прољеће, када се стекну услови, пресвући ћемо све асфалтом. За сада ћемо санирати оштећења - рекао је Бабић и додао да нису тачне спекулације да је при градњи овог пута урађен тањи слој асфалта од предвиђеног.

Алтернативни правац

Пут кроз Пријечане је алтернативни путни правац из Бањалуке према Прњавору, а Влада РС га је прогласила путем од општег интереса за Српску. Дуг је 5.270 метара, од чега је 3.540 на подручју мјесне заједнице Пријечани. Изградња трасе новог асфалтираног пута од 535 метара у насељу Пријечани трајала је три мјесеца, а град је коштала 542.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана