Пут Сарачица - Чокорска оштећен, за обнову нико није надлежан

Огњен Кнежевић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Мјештани Сарачице жале се да је пут Сарачица - Чокорска поља, који је изграђен прије годину и по, већ оштећен на неколико мјеста и да страхују од појаве већих одрона и клизишта.

Мјештанка Сарачице Душанка Михајловић казала је за “Глас Српске” да су недуго након пуштања у саобраћај овог дијела саобраћајнице уочили пропусте у изградњи.

- Одмах смо видјели шта ће се догодити, јер током радова нису завршили ископавање канала поред пута за одвођење воде. Такође, нису поставили ни ивичњаке дуж пута који би зауставили сливање воде на коловоз чиме би се спријечио настанак оштећења на овој саобраћајници - поручује Душанка.

Појаснила је да се проблем јавља са сваким већим падавинама, јер се вода са пута директно слива у њено двориште, па чак и у доње дијелове саме куће која је у близини пута.

- Када пада јака киша, ствара се бујица која се слијева у наше двориште, али и у подрум куће гдје је смјештена котловница - нагласила је Михајловићева.

Додала је да није угрожена само кућа, него и воћњак и штала те да је сличан случај и код њених комшија.

- Клизиште, које се створило одмах испод моје штале, однијело је и прилазни пут тако да сад морам до стоке ићи дужим путем. Ако се овако настави, временом ће ми клизиште однијети шталу, као што ми је однијело и дио воћњака - жали се Душанка.

Комшија Перо Михајловић рекао је за “Глас Српске” да су се жалили Градској управи чим су примијетили прва оштећења.

- Из Градске управе су нам рекли да ће неко изаћи на терен како би видио о каквим оштећењима је ријеч. Недуго потом појавила се нека делегација која је обећала да ће учинити све што је у њиховој надлежности да се пут санира. Међутим, од тада се ништа није предузело и све је остало само на обећањима - каже Перо.

Из Градске управе потврдили су за “Глас Српске” да су им се мјештани обраћали како би пријавили проблем.

- За санацију пута Сарачица - Чокорска поља нисмо надлежни ми, него ЈП “Путеви Републике Српске”- поручили су из Градске управе.

Из предузећа “Путеви Републике Српске” рекли су да одржавање овог пута није ни у њиховој надлежности.

- Након завршетка радова, извршен је преглед пута те нису уочени пропусти, а послије нам се нико није жалио. Треба подсјетити да је то локални пут чија је санација у надлежности градских власти - казали су из “Путева Републике Српске”.

Свечано отварање

Обновљена саобраћајница Сарачица - Чокорска поља у дужини 3.900 метара пуштена је у саобраћај почетком новембра 2021. године. У њену модернизацију уложено је 2,9 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана