Пусто острво на Врбасу постало мамац за госте

Весна Поповић
Пусто острво на Врбасу постало мамац за госте

Бањалука - Бањалука је богатија за модерни туристичко-угоститељско комплекс "Ада". Од пустог острва у кориту Врбаса, захваљујући неимарима и агилним људима из предузећа "Стара Ада", направљен је савремени забавни центар, који ће бити мамац како за домаће, тако и за стране посјетиоце.

Отварању овог највећег забавног парка, које је одржано у петак навече, присуствовале су бројне званице из јавног и политичког живота.

- Изградња комплекса трајала је око годину и завршена је у рекордном року. Посјетиоцима су на располагању кафе-бар, ресторан са 350 мјеста, пјешачка и бициклистичка зона, играоница за дјецу, бина за журке на отвореном која може да прими велики број гостију - изјавила је портпаролка Туристичко-угоститељског комплекса "Стара Ада" Адријана Вујадин.

Градоначелник Игор Радојичић изразио је захвалност свима који су учествовали у изградњи новог садржаја по којем ће град постати препознатљив.

- Ово је угоститељски, туристички и рекреативни садржај који треба да привуче туристе. Већ мјесецима говоримо о филозофији за коју желимо да заживи и која није само питање Градске управе, већ свих становника, инвеститора, установа и институција, а то је да се Бањалука развија и као главни град Републике Српске и као регионални центар. Ако хоћемо да будемо центар, онда морамо имати овакве садржаје попут "Аде" - истакао је Радојичић.

Познати бањалучки ресторан "Стара Ада" повезан је са новим комплексом пјешачко-бициклистичким мостом који је специјално изграђен у склопу овог пројекта.

Печат

Познати глумац Енис Бешлагић рекао је да је "Ада" печат који ће остати граду и који показује да је Бањалука један од најљепших градова на овим просторима.

- Није отворен само један објекат, већ један дио града. На овај начин Бањалучани показују љубав према свом граду. Поносан сам на људе који од смећа праве предивне паркове природе - казао је Бешлагић.

Више од хиљаду званица на отварању забављао је фолк пјевач Ацо Пејовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана