Пуштен у употребу кружни ток на Кочићевом вијенцу

А.С.
Пуштен у употребу кружни ток на Кочићевом вијенцу

Бањалука - Нови кружни ток код Полицијске управе пуштен је јутрос у саобраћај, а ово је јубиларна десета кружна раскрсница у посљедње три године.

Радове су обишли градоначелник Игор Радојичић и начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић који су рекли да ће нова раскрсница значајно растеретити саобраћај у обом дијелу града.

- Кочићев вијенац добио је једну нову, модерну кружну раскрсницу за чију изградњу је издвојено 370.000 КМ, којом је повезан нови мост са Градским мостом и даље Источним транизитом - рекао је Радојичић.

Због конфигурације терена, ова кружна раскрсница је другачијег облика од осталих, са шест излазних трака формира облик осмице.

- Због старе раскрснице ово је било најефикасније рјешење, а обезбједили смо несметан пролаз аутомобила и аутобуса. Прије пуштања у саобраћај, тестирали смо кружни ток и њиме је прошао аутобус дужине 16 метара. Дакле, неће бити никаквих проблема у његовом функционисању - рекао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Градоначелник је најавио да је сљедећи пројекат кружни ток код Леснине, гдје се очекује да ће јавни позив бити расписан до краја године.

- Надамо се, уколико услови дозволе, да ћемо почети са радовима до краја године. Такође, биће реконструисана и Улица Ивана Горана Ковачића која представља спој Источног и Западног транзита - рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана